כבוד ויקר לאוניברסיטה! לא פחות מ-4 דוקטורנטים ודוקטורנטיות – ולמעשה, שלוש דוקטורנטיות ועוד דוקטורנט אחד – זכו במלגת נשיא המדינה למצוינות וחדשנות אקדמית. מלגת הנשיא הוענקה השנה לעבודות מחקר העוסקות בגורמים, תהליכים ומנגנונים המשפיעים על חיי הזקנים לרבות ניצולי שואה.

הכירו את המצטיינות והמצטיין שלנו:

רים נאשף-חמודה, מהחוג לגרונטולוגיה, שמחקרה עוסק במאפייני זוגיות אחרי פרישה כהסבר לרווחה האישית ושביעות רצון מהזוגיות בחברה הערבית. המחקר מתבצע בהנחייתם של פרופסור דקלה סגל- כרפס, ד”ר רועי אסטליין ופרופסור יובל פלגי.

עמוס רוגוזינסקי, אח מוסמך, מהחוג לסיעוד, שבוחן במחקרו את התאמת ארגוני הבריאות לטיפול מיטבי בגיל הזקנה, תוך פיתוח מדד להערכת מידת הידידותיות של מרפאות ראשוניות למטופלים זקנים. המחקר מתבצע בהנחייתה של פרופסור אנה זיסברג.

אסמאא מסארווה, עובדת סוציאלית מהחוג לגרונטולוגיה, שמחקרה עוסק בטיפול המוענק להורים זקנים בחברה הערבית על ידי בנות רווקות בפרספקטיבה רב- דורית, בהנחייתה של פרופסור טובה באנד-וינטרשטיין.

גל ניצן, קלינאית תקשורת, מהחוג להפרעות בתקשורת, שמחקרה עוסק בהבנת תפיסת הדיבור בזיקנה על רקע הירידה בשמיעה הנלווית לגיל ותנאי סביבה מאתגרים, בהנחייתם של פרופסור קרן בנאי ופרופסור בעז בן -דוד.

בטקס המרגש במשכן בית הנשיא, בהשתתפות נשיא המדינה יצחק הרצוג, רעייתו, חברי הוועדה הבוחרת וכמובן המצטיינות, המצטיינים ובני/ות משפחתם, דיברו הנואמים/ות על חשיבות התמיכה בזקנים ובזקנה בריאה כחזון חיוני לעידן המודרני.

ההצטיינות של חוקרי/ות האוניברסיטה בחקר הזקנה מבטאת את מחוייבות האוניברסיטה לקיימות חברתית ולהשפעה על החברה.

במדד האימפקט של Times Higher Education שפורסם לפני כשבועיים, בו דורגה האוניברסיטה במקום הראשון מבין אוניברסיטאות המחקר בישראל, דורגנו במקום ה-25 בעולם ב-SDG11, ערים וקהילות בנות קיימא ובמקום ה-52 בעולם ב-SDG3, בריאות ורווחה, מדדים הקשורים קשר הדוק למחויבות החברתית למען שילוב ותמיכה בבני ובנות הגיל השלישי.