בוגרים מספרים על ביה”ס לטיפול באמצעות אמנויות

עולם הקשת בענן

אישה נלחמת על ביתה, אחרת על עצמאותה ואהוב מיוסר מסתבך עם שפיותו; ילד מוצא אבקת קסמים וילדה מפלסת דרך לעולם הפיות; יש מי שאיבד ויש מי שמצאה, דווקא את מה שלא חיפשה.

תשע נקודות המבט בספר מועברות מזוויות שונות ופותחות צוהר לעולמן הפנימי והייחודי של הדמויות. במסען האישי והמטלטל הן משוטטות בעולם, בסביבה שעיוורת למשאן, נעות בין ובתוך המרחב הפנימי והחיצוני, מתנדנדות על התפר הדק שבין המציאות והיעדרה ומשקפות את אזור הדמדומים של הנפש, שהמחברת טווה באינטימיות וברגישות אמיצה.

גל אלגר היא עובדת סוציאלית ומוסמכת המסלול לכתיבה יוצרת באוניברסיטת חיפה. קובץ הסיפורים “עולם הקשת בענן” הוא לה ספר הביכורים.

"אפשר לצאת לדרך!"

ותבת ומאיירת: זיוה בראל-שושני, מטפלת באומנות (M.A), אוניברסיטת חיפה.

ספר בנושא ההעפלה לילדים וגם למבוגריםכתוב בחרוזים ומלווה בהסברים הסטוריים על התקופהובאיורים מרהיבים.

שם  הספר: “אפשר לצאת לדרך!” (כותרת משנית- המסע שלסבא ראובן)

הספר מבוסס על סיפור אמיתי– סיפור עלייתו של אבי (ראובן בראל זלשיצא ממחנה טרנסניסטריה שברומניההצטרף לארגון ההגנהוהיה לוחם ומעפיל בספינת המעפילים “מדינת היהודים“. הספר נכתב מתוך תחושת מחוייבות להעביר הלאה את סיפורם של אותם אנשים ששרדו את השואהלא וויתרו ונאבקו בנחישות להקים ולבנות מדינה ליהודים.  הספר יוצא בימים אלו לחנויות.

מחקר על שינה ויצירתיות

בוגרת ביה”ס, נטע רם, הרצתה בכינוס ה-16 של החברה הישראלית לחקר השינה ב-5 בפברואר, 2014 באיכילוב בנושא:

Relationships between creativity and sleep structure, pattern & quality among visual arts students.

Asia Summit 2011

אל בית ספר לטיפול באמנויות הוזמנו מספראנשי מפתח מאסיה לקבל כלים ולפתוח חלון אל עולם הטיפול באמנויות.

הנה כמה תמונות מהיום הראשון. אספנו אותם מהמלון, כולם נרגשים וקצת מתביישים.. איך שהכל עמד להשתנות – אף אחד לא תאר לעצמו…

בימים הבאים אנשי המפתח היקרים לנו החלו במסע סדנאות של עולם התראפיה באמנויות- טיפול באמנות חזותית טיפול במוסיקה ,פסיכודרמה ,סדנת לאבאןטיפול בתנועה

הם גם יצאו לטייל בארץ : בצפון , בתיאטרון בשלומי

מספר תמונות מהיום האחרון

תמונות מחנות פליטים בקניה וקקומה

אלבום תמונות מקניה במחנה פליטים והכשרת צוותים מקומיים לטיפול באמנויות

אלבום תמונות ממחנה פליטים בקקומה

הקישור לסרט הקצר על פרויקט קקומה – המספק הצצה לפעולה של הסטודנטים (בוגרי בית הספר במהלך התמחות) עם קבוצת פליטים שחיה במחנה הפליטים בקניה, והוכשרה על ידינו  לטפל בנפגעי טראומה באמצעות אמנויות במהלך הקיץ האחרון. הסיכום של המניעים לפעילות והמשמעות שלה עבורנו כעם אחרי השואה מתקשרים ישירות ליום הזה.

הסרט הועבר לתוכנית רואים עולם ותוכנית על הפרויקט תשודר בקרוב בערוץ 1.

בנוסף הסרט ותערוכת צילומים מפרויקט קקומה ופרויקט הפיליפינים של הבוגרים ונרטיבים על החוויה ומשמעותה עבורם יוצגו בלובי של מגדל אשכול (על יד המעליות) במהלך חבר הנאמנים.

תערוכת סוף שנה - מגמת אמנות

מחזור א